„În perioada Postului Mare 2012 am organizat o colecta de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea). Credinciosii au cumparat sau au renuntat la diferite alimente ale lor pentru a le dona celor carora soarta le-a fost mai putin favorabila.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminica din Postul Mare, 31 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 si 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales sa se implice în aceasta colecta au facut 150 de ore de voluntariat. Daca ar fi sa contabilizam în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 975 lei.
La colecta s-au adunat alimente de baza, si anume: ulei (146 de litri), faina (228 de Kg), zahar (198 de Kg), orez (110 de Kg), paste fainoase (129 pachete), etc. cu o valoare de inventar de 3.794 lei. Unii credinciosi au ales sa faca donatii în bani. Acestea au fost în valoare de 8.312 lei.
Din alimentele colectate asiguram pachetele alimentare pe toata perioada anului familiilor ai caror copii frecventeaza Centrul de zi „Gabriele”. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea macar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câstiga acesti oameni îsi achita facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice – care se gospodaresc dintr-un pachet luni întregi. Din anul acesta, o parte semnificativa a bunurilor colectate va fi destinata Centrului Social „Maria Rosa” unde se prepara zilnic masa de prânz pentru 50 de persoane.
Tuturor celor care au facut aceste donatii le multumim si le dorim în numele beneficiarilor nostri Sarbatori Binecuvântate si fericite!