„În perioada 23-25 martie 2012, studentii laici ai Colegiului „Sfânta Familie” din Oradea, însotiti de catre Pr. Paul Popa, s-au retras din cotidianul agitat al orasului pentru câteva zile de exercitii spirituale pregatitoare pentru perioada pascala, la Arieseni.
Aceste exercitii au avut ca si tema: „Criza în credinta”, un subiect de interes si actualitate pentru tinerii participanti, care au fost în numar de 50.
Meditatiile au fost pregatite de catre Pr. Anton Chifor, rector al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea, momente în care tinerii au raspuns la întrebarile lansate privind scopul si identitatea personala, precum si fericirea sau prezenta acesteia în viata crestinului.
Seara de vineri a dat startul activitatilor de cunoastere, urmate de jocuri si bansuri animate în permanenta de tineri; ziua s-a încheiat cu rugaciunea de seara, instalându-se astfel atmosfera propice meditatiilor. Dintre activitati amintim: Sfânta Liturghie celebrata zilnic, vizionarea filmului „The Intouchables”, rugaciunile de seara, discutiile pe grupuri, timpul acordat meditatiei si spovezilor, precum si alte activitati ludice.
Totodata, profitând de locatie si vremea favorabila, tinerii s-au putut bucura si de frumusetea naturii, luând cu asalt pârtia.
Duminica, 25 martie, cu ocazia Buneivestiri, toti cei prezenti au sarbatorit si hramul Colegiului „Sfânta Familie”.