„În zilele de 5 si 6 martie 2012 au avut loc lânga Zalau, la pensiunea „Colt de Rai” de pe muntele Meses, exercitii spirituale pentru preotii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. La colocvii au participat cca 40 de preoti, provenind din aproape toate protopopiatele eparhiei, iar tema întâlnirii a fost centrata pe pastoratia familiilor.
Conferentiarul acestor exercitii spirituale a fost Don Piero Pasquini, conducatorul Comunitatii Caresto din Italia, care de câteva decenii se ocupa de problematica specifica familiei. Dezbaterile au fost moderate de pr. Mihai Tegzes, responsabil cu pastoratia familiilor în eparhia de Oradea, conferintele tratând teme cu privire la „vocatia la casatorie”, „spiritualitatea casatoriei”, „misiunea familiei”, „necesitatea pastoratiei familiei în viata parohiei” si „obstacolele familiei contemporane”. Au mai fost abordate si aspecte legate de pastoratia tinerilor si a copiilor, de la Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici luând cuvântul pr. Paul Popa.
Dezbaterile au generat multe idei si pareri ale participantilor, exprimate punctual la fiecare tema abordata, toate acestea conducând si la concluzia ca aceasta întâlnire era necesara, fiind foarte utila si aducând noi moduri de abordare a acestei deosebit de importante componente a Bisericii, familia.
Întâlnirea de la Zalau s-a desfasurat cu binecuvântarea P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, acesta fiind reprezentat la fata locului de catre pr. Florian Gui, vicar general.