„Luni, 19 decembrie, a fost lansata în Sala Mare a Prefecturii Judetului Bihor lucrarea „Monografia Judetului Bihor”. La eveniment au participat o serie de personalitati culturale, directori ai institutiilor statului si reprezentanti ai cultelor, între care si Preasfintia Sa Virgil Bercea.
Dupa cuvântul de deschidere al domnului Radu Tîrle, presedintele Consiliului Judetean Bihor, a luat cuvântul dl. Gavrila Ghilea, prefectul Judetului Bihor si dl. Mircea Bradu, coordonatorul volumului.
Monografia judetului Bihor este structurata în trei volume. Primul evidentiaza „cadrul natural, societatea si civilizatia” locala, tratând aspecte istorice, arhitecturale si confesionale, precum si istoria învatamântului, a institutiilor culturale, a asezamintelor sanitare si a sportului bihorean. În acest volum exista un capitol distinct intitulat „Din istoria Bisericii Greco-Catolice”. Sunt prezentate si o serie de personalitati greco-catolice între care îi amintim pe toti episcopii, dar si preotul si compozitorul Francisc Hubic. La fel, sunt prezentate si o serie de cladiri reprezentative din punct de vedere arhitectural, cum ar fi: Palatul Episcopal, Hotelul Excelsior din Stâna de Vale, Casa domeniala de la Holod, cladirile Seminarului si Liceului Greco-Catolic din Oradea, Scoala de fete din Beius. Al doilea volum, este dedicat „satului bihorean” si prezinta portul popular si traditiile diferitelor etnii, cu scurte rezumate în limbile maghiara si în engleza. Al treilea volum este un dictionar al „oamenilor din Bihor”. În cadrul acestuia a fost inclusa si o prezentare a Preasfintitului Virgil.
La finalul prezentarii, coordonatorul lucrarii a dorit sa multumeasca tuturor celor care s-au implicat în finalizarea proiectului.