„În seara zilei de 9 decembrie 2011, P.S. Virgil Bercea a vizitat „Villa Immacolata”, casa de exercitii spirituale a diecezei de Padova, care se gaseste în localitatea Torreglia, pe colinele Euganee, într-un cadru natural de exceptie. Episcopul a fost însotit de pr. Doru Popovici, directorul postului românesc Radio Maria. Aici, Preasfintia Sa i-a întâlnit pe cei doi preoti care coordoneaza comunitatea greco-catolica româneasca din Padova, pr. Aetius Pop si respectiv pr. Cristian Sabau, care locuieste în aceasta casa.
Vizita a constituit un prilej de schimb de experiente cu pr. Federico Giacomin, directorul casei. Acesta i-a prezentat episcopului oradean specificul asezamântului destinat reculegerilor spirituale si primirii diferitor grupuri care sosesc în cautarea unei întâlniri cu Domnul în pace si în tacere, precum si minunata experienta a voluntarilor, care în ultimii ani au sustinut numeroasele necesitati ale institutiei, oferindu-si timpul si priceperea lor.
La Liturghia celebrata în dimineata zilei de 10 decembrie împreuna cu calugaritele si comunitatea „Vilei Immacolata”, P.S. Virgil a amintit faptul ca, cu exact 29 de ani în urma, el celebra întâia sa Sf. Liturghie, fiind pe atunci preot nou sfintit în clandestinitate. Pornind de la întrebarea „De ce?” prezenta în Evanghelia zilei, episcopul a meditat asupra marilor momente ale vietii, în care Domnul ne surprinde si ne da întâlnire, pentru a-i vedea chipul si pentru a intui sensul profund al vietilor noastre.
P.S. Virgil s-a interesat de mersul comunitatii românesti din Padova, de activitatile religioase si culturale în care aceasta se implica. Le-a transmis, de asemenea, tuturor românilor salutul si binecuvântarea Sa, asigurându-i de comuniunea în rugaciune.