„În contextul calendaristic si spiritual pascal, Asociatia „Ave Miriam” (O.N.G.) din Beius a organizat o activitate caritativa între diferite clase din cadrul scolilor din Beius si Suncuis de Beius.
Copiii din clasele a II-a A si a III-a B ale Liceului Vocational Pedagogic „Nicolae Bolcas”, la îndemnul profesoarelor lor, doamnele Istoc Silvia si Hadarean Diana, au pregatit cadouri (jucarii, dulciuri, hainute) copiilor de la Scoala primara din Suncuis. În saptamâna anterioara sarbatorilor pascale, cutiile frumos ornate de cei mici au fost preluate de responsabila de proiecte, respectiv si profesoara de religie greco-catolica din cadrul acestei scoli, doamna Zima Carmen. Vineri, 13 aprilie, dupa mini-vacanta pascala, aceste daruri au fost oferite prin colaborarea profesoarei de religie greco-catolica de la Suncuis, doamna Luscan Florina, tuturor copiilor prezenti, indiferent de confesiune. Cadrele didactice, preocupate nu doar de educatia informala a elevilor, au dorit sa dezvolte acest aspect vital al persoanei umane, cel al caritatii si al voluntariatului, pentru un viitor mai comunitar, al autenticelor relatii interpersonale. Protopopul greco-catolic de Beius, parintele Zima Zorel, prezent si dânsul la acest eveniment, a rostit alaturi de copiii si de cadrele didactice prezente gândul comun de recunostinta adresat unicului Tata ceresc, rugaciunea domneasca „Tatal nostru”.
Asociatia „Ave Miriam” este implicata în diverse astfel de proiecte caritative alaturi de scoli, dar si ocupationale, dându-si aportul în derularea diverselor activitati recreative, educationale si comunitare în cadrul oratoriului „Colt de Rai” al Parohiei Greco-Catolice Beius. În acest cadru veritabil ecumenic, copiii traiesc bucuria de a fi împreuna.