„Sâmbata, 22 octombrie, a.c , parohia greco-catolica din Rimini a fost gazda întâlnirii protopopiale a regiunii Emiglia-Romagna. La aceasta întâlnire au fost prezenti parintele protopop Marinel Muresan, paroh de Bologna, pr. Cristian Coste, paroh de Rimini si gazda acestei întâlniri, pr. Tiberiu Sârbu, paroh de Imola, pr. David Mihai, paroh de Forli si Cesena, pr. Horea Augustin Costinas, paroh de Faenza, pr. Alin Boldut, preot misionar în Bologna, pr. Dan Todea, responsabil al filiei Lugo; si ipodiaconii Daniel Istoan, Alexandru Petricas, Marcel Rostas si Ciprian Burdas.
Întâlnirea a început cu bucuria celebrarii euharistice în biserica „Madonna della Scala”, fiind urmata apoi de micul dejun si sesiunea de lucru propriu-zisa, în cadrul careia s-a facut prezentarea celor patru seminaristi prezenti în protopopiat, s-a stabilit planul pastoral pentru anul bisericesc în curs, s-au distribuit sarcinile pentru acest an, s-au dezbatut diferite probleme organizatorice, dar si varii initiative. Dintre aceste initiative mentionam: realizarea unei întâlniri a tuturor credinciosilor greco-catolici români prezenti pe teritoriul Italiei, promovarea identitatii Bisericii Greco-Catolice din România, dar si crearea unor grupuri de cateheza locale.
Spre finalul întâlnirii ni s-a alaturat parintele Renzo Gradara, directorul Caritas Rimini, care ne-a împartasit din bogata sa experienta în ceea ce priveste problemele organizatorice, dar si cele sociale deopotriva, subliniind totodata importanta majora pe care o constituie prezenta Bisericii Greco-Catolice românesti în Italia, ca ajutor direct al românilor prezenti în peninsula, dar si ca instrument de cunoastere al realitatii bizantine, dându-i Bisericii Universale posibilitatea „de a respira cu amândoi plamânii”, dupa cum afirma vrednicul de pomenire, Fericitul Papa Ioan Paul al II-lea.
În încheiere s-a multumit gazdelor pentru deosebita ospitalitate de care au dat dovada, multumindu-i totodata lui Dumnezeu pentru aceasta întâlnire rodnica si rugându-l sa ne fie ajutor si scut în continuare, în munca pe care o desfasuram în via Sa.