„Duminica, 9 octombrie 2011, profesorul Radu Deac, fondator al Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Târgu Mures a primit titlul de cetatean de onoare al comunei Supur.
Festivitatea a avut loc în localitatea Supuru de Sus, în prezenta consilierilor locali si a fost condusa de primarul Vasile Stet. Membrii consiliului local au evocat meritele acestei familii si de asemenea, contributia pe care prof. dr. Radu Deac si-a adus-o în dezvoltarea chirurgiei cardiace în România.
Evenimentul a readus la lumina radacinile profesorului Deac, ai carui bunici au trait pe aceste meleaguri. Unul dintre ei a fost protopopul greco-catolic Emil Deac, decedat in 1937, iar celalalt senatorul taranist si teologul Ioan Olteanu, decedat în 1945. Revenirea pe meleagurile natale au trezit frumoase aduceri aminte tuturor celor prezenti. La reusita acestui eveniment au contribuit: Ramona Balutescu, jurnalist; Vicariatul Greco-Catolic al Satmarului; Vicariatul Greco-Catolic al Salajului; Grupul Scolar „Ioan Ossian” Simleu; primaria Supuru de Sus; Parohia Ortodoxa Supuru de Sus; Parohia Badacin; protopopiatul de Zalau si Primaria Simleu.