„Sute de credinciosi, pe un timp frumos dar rece, au participat duminica, 9 octombrie 2011, la sfintirea Bisericii greco-catolice cu hramul „Sfintii Petru si Pavel” din Cehei-Pusta, judetul Salaj.
Slujba de consacrare a fost oficiata de un sobor de 29 de preoti, în frunte cu episcopul greco-catolic de Oradea, P.S. Virgil Bercea. A participat si parintele Florian Gui, vicarul general al eparhiei, parintele Gheorghe Turcas, vicarul foraneu al Salajului, parintele Nicolae Bodea, protopopul locului, precum si parintii protopopi Gavril Buboi, de la Oradea, Ioan Mada, de la Beius si Valer Parau, de la Zalau. Alaturi de credinciosii greco-catolici a fost si comunitatea ortodoxa din Cehei în frunte cu preotul lor precum si comunitatea baptista din localitate. A fost prezent primarul, Septimiu Turcas, numerosi credinciosi din judet si din afara Salajului. Locul pe care s-a construit noua biserica a fost donat de catre credinciosul Gregoriu Chereches în anul 2007.
În 15 aprilie 2007, Duminica Tomii, s-a facut sfintirea locului si a pietrei de temelie de catre Pr. Florian Gui, vicar general al episcopiei, Pr. Gheorghe Turcas, pe atunci protopop al Simleului, împreuna cu un sobor de 10 preoti. Lucrarile la fundatie au început în acelasi an, credinciosii din comunitate contribuind cu multe ore de munca, donatii în bani sau obiecte religioase.
Pe 29 iunie 2010, de sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel, fiind finalizata partial, s-a început celebrarea Sfintelor Liturghii în biserica.
Pentru efortul depus în slujba credinciosilor din parohie, parintele Ardelean Mircea a primit duminica, din partea P.S. Virgil Bercea, crucea pectorala. Aceasta cruce este un însemn al pretuirii activitatii depuse si al devotamentului fata de Biserica.
În continuare a luat cuvântul pr. Mircea Adelean, care a multumit Bunului Dumnezeu, care si-a revarsat din plin harul peste comunitatea din Cehei-Pusta, P.S. Virgil pentru încrederea pe care i-a acordat-o, preotilor Florian Gui – vicar general; Gheorghe Turcas – vicar foraneu, Nicolae Bodea – protopop, care i-au stat alaturi, dar si tuturor celor care au contribuit la ridicarea si finalizarea constructiei.