„Duminica, 09.09.2018 la ora 17.00, s-a deschis oficial anul scolar 2018 – 2019, la Liceul “Don Orione”, Oradea. Au fost prezente persoane de seama ale Judetului Bihor, printre care: domnul primar, Ilie Bolojan, episcopul greco-catolic Virgil Bercea, doamna deputat Florica Chereches, din partea inspectoratului scolar pentru învatamântul particular Seres Raluca, domnul director Alexandru Stoica, si superiorul comunitatii calugaresti, parintele Mihai Fecheta.
Festivitatea a început cu un moment de rugaciune prezidat de PSS Virgil Bercea. Acesta a asemanat munca desfasurata de profesori cu scopul pe care îl are o candela si anume de a se consuma pe sine pentru a da lumina altor candele.
Doamna Florica Chereches, a multumit tuturor parintilor care îsi aduc copii la liceu, amintind totodata ca fiecare copil are în interiorul sau o samânta care trebuie valorificata.
Domnul Alexandru Stoica, a prezentat pe toti profesori diriginti, claselor. Totodata a multumit tuturor profesorilor si parintilor pentru colaborare.
În final parintele Mihai Fecheta, s-a folosit de o anecdota din viata Sfântului Parinte Papa Francisc, care povestea: “Aveam zece ani si am spus un lucru urât învatatoarei. Învatatoarea a chemat-o pe mama mea. Ziua urmatoare a venit mama mea si învatatoarea a mers ca s-o primeasca; au vorbit, dupa aceea mama m-a chemat si în fata învatatoarei m-a certat si mi-a spus: "Cere scuze învatatoarei". Eu am facut asta. "Sarut-o pe învatatoare", mi-a spus mama. Si eu am facut asta si apoi m-am întors în clasa, fericit, si s-a terminat povestea. Nu, nu se terminase… Capitolul al doilea este când m-am întors acasa… Asta se numeste "colaborare" în educatia unui copil: între familie si profesori”. Secretul pentru avea succes în educarea elevilor consta în buna colaborare între parinti si profesori.