„Vineri, 29 iulie 2011, a fost sarbatorita la Oradea Ziua Imnului National al României. Ziua de 29 iulie a fost desemnata ca Ziua Imnului National începând cu anul 1998, la initiativa Senatului României,. Astfel, în fiecare an, are loc un ceremonial militar organizat de catre Consiliul Judetean Bihor, Primaria Municipiului Oradea si Comenduirea Garnizoanei Oradea.
Ceremonia a debutat cu întâmpinarea oficialitatilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului si ocuparea locului în dispozitiv. A urmat apoi o ruga si închinare pentru poporul român, oficiata de catre preotul militar al Garnizoanei Oradea. Apoi a luat cuvântul prefectul Judetului Bihor, domnul Gavrila Ghilea si Preasfintitul Virgil Bercea, episcop de Oradea.
În alocutiunea sa, Preasfintitul Virgil a mentionat: „«Desteapta-te, române» a devenit peste timp Imnul National al României. Astazi auzim cum rasuna acest ecou care s-a nascut în Catedrala Blajului din discursul lui Simion Barnutiu rostit la 2 mai 1848. Un rasunet a lui Andrei Muresanu este Marseilleza românilor, asa cum ne spune Balcescu. Un rasunet a fost trâmbita fermecata a neamului românesc, cum ne spune Goga. «Desteapta-te, române» este marele raspuns românesc la porunca Mântuitorului: «Îndrazniti! Eu am biruit lumea», asa cum spunea N. Crainic”.
La finalul alocutiunii sale, Preasfintia Sa a spus: „Sunt aici pentru a aduce elogiu Imnului National scris de un mare barbat al neamului românesc, fiu de seama al Bisericii Greco-Catolice; sunt aici pentru a va multumi tuturor si a va îndemna împreuna cu Domnul: Îndrazniti!”.
Dupa alocutiuni, Fanfara Militara a Scolii de Agenti de Politie de Frontiera „Avram Iancu” din Oradea a prezentat o suita de marsuri ostasesti: „Drum bun”, „Treceti batalioane române Carpatii” si „Marsul lui Iancu”, dupa care întreaga asistenta a intonat Imnul National al României.
La finalul manifestarii a defilat detasamentul de onoare.