„La invitatia parintelui Silvano Bonfatti, paroh la Buccinasco (MI), în perioada 24 iunie – 4 iulie 2011, un grup de copii din parohia Curtuiuseni, însotiti de Pr. Alexandru Cervid, a avut posibilitatea sa petreaca o saptamâna în Italia.
Tinerii, cu scopul deprinderii limbii italiene, au fost cazati la familii de italieni, care i-au primit cu mare satisfactie.
Programul zilnic al copiilor a fost foarte variat. În fiecare zi, dupa celebrarea Sfintei Liturghii, au urmat activitati împreuna cu tinerii italieni în Oratoriul parohiei, dar au fost si momente de relaxare.
Nu au lipsit vizitele oraselor mai importante din zona cum ar fi Milano, Pavia, Verona, etc., dar si a Aquapark-ului din Novara.
La întoarcerea în tara grupul s-a oprit în parohia româneasca din Vicenza (VI) unde a fost primit de catre credinciosii românii din oras reuniti, – asa cum am auzit de la dânsii – în fiecare an, înainte de plecarea în concediile estivale.
Un alt popas de neuitat a fost cel de la Venetia, unde participantii au putut da o scurta privire asupra orasului.
La sfârsitul programului s-a convenit ca schimbul de experienta din acest an sa aiba caracter de continuitate, stabilindu-se ca anul urmator sa fie rândul parohiei din România sa-i întâmpine pe italieni.
Saptamâna petrecuta în Italia a fost, cu siguranta, una de neuitat pentru toti participantii. Multumim pe aceasta cale tuturor persoanelor care ne-au primit, în special pr. Silvano, care a dovedit o fraternitate deosebita.

Margareta Cervid