„Sâmbata, 28 Mai 2011, a avut loc la Centrul „Don Orione” din Oradea „Întâlnirea Eparhiala a Copiilor”. Copiii si preotii din eparhia noastra au participat la acest eveniment pregatit de Biroul Pastoral, coordonat de Pr. Paul Popa, Ramona Dragos si Horia Marchis. Întâlnirea s-a desfasurat cu ajutorul a 35 de animatori – studenti ai Colegiului „Sfânta Familie”, ai Seminarului Teologic Greco-Catolic, tineri de la Centrul „Don Orione”, Grupul „Allegria” si „Fondacio – Crestini pentru lume” – care au coordonat jocurile si grupurile pentru o buna desfasurare a acestora.
La întâlnire au participat 400 de copii însotiti de 30 de persoane: preoti, calugari, calugarite si coordonatori de grup. Au fost reprezentate protopopiatele: Simleu, prin parohiile Simleu, Plopis, Iaz, Port, Marca, Sumal; Protopopiatul Holod, prin parohiile Hodisel si Calea Mare; Protopopiatul Tasnad, prin parohiile Tasnad si Sauca; Protopopiatul Beius, prin parohiile Beius, Baita, Ioanis; Protopopiatul Zalau, prin Parohia Sfânta Familie; Protopopiatul Ier, prin Parohia Valea lui Mihai; si, bineînteles, Protopopiatul Oradea, prin parohiile Sântandrei, Manastirea „Maica Domnului”, Grupurile din Comunitatea „Don Orione”, Oratoriul „Maria Imaculata”, „Fondacio”, si clasele I, II, III, de la clasele „Step by step” din cadrul Liceului Teologic Greco Catolic.
La înscriere, toti copiii, împreuna cu însotitorii, au primit câte un tricou de diferite culori, având inscriptionate cuvintele: „Prin rugaciune si credinta spre cinstirea altarelor” în memoria celor sapte episcopi „morti în faima de martiri sub regimul comunist”.
Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrata în Parohia „Duminica Tuturor Sfintilor”, animata de copiii din Grupul „Dominic Savio” al Manastirii „Maica Domnului”.
Dupa Sfânta Liturghie, copiii s-au întors în curtea Centrului „Don Orione”, unde au luat prânzul cu totii împreuna, raspânditi pe tot spatiul verde.
A urmat programul artistic si jocurile pregatite special pentru acest eveniment deosebit.
Programul artistic a început cu Carla Marin, care a încântat auzul copiilor cu trei piese, dupa care au urmat dansurile pregatite de Horia Marchis ,Vlad Hiris si Veridiana Ghiurca. Tânarul Alex Cristea ne-a încântat de asemenea, cu doua piese. Dupa aceste momente, au urmat jocurile, formându-se echipele coordonate de animatori.
La sfârsitul competitiei au fost desemnate echipele câstigatoare astfel: locul trei i-a revenit Grupului „Dominic Savio”, locul doi grupului de copii de la Centrul „Don Orione”, iar locul întâi a fost câstigat de grupul din Simleu. Pentru aceste momente în care copiii s-au distrat, tinerii animatori au pregatit jocuri precum „Stafeta”, „Trasul sforii”, „Tunelul”, „Fotbal cu numere” si „Familia de cuvinte”.
Dupa momentul artistic prezentat de copiii din Grupul „Dominic Savio” a urmat intonarea rugaciunii „Ave Maria”, urmata de o rugaciune prin care i-am multumit Preasfintei Fecioare Maria si lui Isus pentru ziua frumoasa pe care am trait-o împreuna. La sfârsit, surpriza a fost prezenta clovnilor, veniti de la Asociatia Caritas Eparhial Oradea, care i-au încântat pe copii, daruindu-le baloane si câteva reprezentatii artistice.
Aducem un gând de multumire tuturor celor care au facut posibila aceasta întâlnire, binefacatorilor, celor ce au muncit si celor ce ne-au sustinut în rugaciune.
Îi multumim Preasfintei Fecioare Maria si lui Isus pentru minunatele momente petrecute la acest eveniment care a fost dedicat copiilor. Fie ca bunul Dumnezeu sa ne ajute în continuare sa avem parte de momente pretioase împreuna cu semenii nostri.