„Elevii claselor „Step by Step” de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea au sarbatorit Ziua Scolii prin jocuri sportive.
Pentru ca au înteles ca miscarea înseamna sanatate, în cadrul proiectului „ABC-ul sanatatii”, s-au întâlnit cu totii în Parcul I. C. Bratianu, fiind nerabdatori sa-si dovedeasca priceperea, calitatile sportive si fair-play-ul.
Fiecare elev s-a înscris la una din întrecerile sportive propuse de cadrele didactice cu o saptamâna înainte:
– aruncarea mingii la tinta fixa;
– stafeta;
– saritura în saci;
– role;
– saritura cu coarda.
Probele sportive au avut grad de dificultate diferit, în functie de vârsta elevilor, gratie bunei organizari, la care au contribuit Lect. univ. dr. Dana Cristea din partea Universitatii din Oradea – Facultatea de Educatie Fizica si Sport si profesorii de educatie fizica ai Liceului Teologic Greco-Catolic, dar si parintii, care s-au obisnuiti sa ne fie alaturi.
Jocurile au adus pe chipul copiilor bucuria, emotia si multumirea ca s-au straduit din rasputeri sa fie echipe adevarate, întelegând astfel ca sportul si miscarea în general ne fortifica.
Cei 150 de participanti au primit la sfârsitul activitatilor câte o medalie, de care au fost foarte mândri.
Medaliile si o parte din materialele sportive utilizate au fost achizitionate prin finantarea proiectului „ABC-ul sanatatii” de catre Primaria Municipiului Oradea.