„Credinciosii din Parohia Greco-Catolica „Sfântul Gheorghe” din Oradea au trait, ieri, 29 mai 2011, un moment de intensa bucurie: Împartasania Solemna a 18 copii de la Liceul Greco-Catolic.
Evenimentul a avut loc la Biserica Greco-Catolica „Sfântul Gheorghe”, în cadrul Sfintei Liturghii, celebrata de preotii Olimpiu Todorean, Ionut Dobocan, Ioan Craciun, Adrian Podar si Paul Popa.
Cunostintele de religie le-au fost insuflate copiilor de preotul Paul Popa, precum si de institutoarele Iohana Pascar si Monica Mateoc de la Liceul Greco-Catolic din Oradea.
Dupa un atent examen de constiinta, micutii de clasa a III-a s-au marturisit, sâmbata dupa-amiaza, pentru prima oara în viata lor în fata preotilor, pentru ca duminica sa-l primeasca pe Isus în sufletul lor, prin Taina Împartasaniei. Evidentele emotii ale copiilor si familiilor acestora au marit fervoarea participarii la Sfânta Liturghie si au dat celebrarii o deosebita nota de caldura si vitalitate.
În timpul predicii, prin povestioare, preotul Olimpiu Todorean i-a facut pe copii sa înteleaga importanta chemarii, ajutându-i sa descopere si mai mult iubirea lui Dumnezeu si a prietenului lor cel mai mare, Isus. La final, preotii le-au amintit copiilor, dascalilor, preotilor si parintilor ca aceasta sarbatoare nu înseamna un punct de sosire, ci un nou început în viata lor de credinta. Cei 18 copii au primit diplome si dulciuri, în semn de amintire.