„Tezaurul sfintelor relicve ale Catedralei Romano-Catolice Sf. Iosif din Bucuresti s-a îmbogatit ieri, 19 mai 2011, cu relicva Fericitului Ioan Paul al II-lea (1920–2005; ales papa în 1978). Pretioasa relicva i-a fost daruita Înalt Preasfintitului Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, în cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii savârsite în Catedrala Mitropolitana, de catre Card. Stanislaw Dziwicz, fost secretar al Fericitului Papa.
În ultimii ani, Catedrala Sf. Iosif a mai primit urmatoarele relicve:
– un fragment din coroana de spini a Mântuitorului (care a apartinut Monseniorului Vladimir Ghika);
– moastele Sfintei Faustina Kowalska (1905-1938; calugarita poloneza, canonizata în 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea);
– moastele Sf. Pius din Pietrelcina – Padre Pio (1887-1968; preot calugar, canonizat de 2002 de Papa Ioan Paul al II-lea);
– moastele sfintilor Epictet si Astion, primii martiri ai meleagurilor dobrogene (sfârsitul sec. al III-lea), daruite de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În certificatul de autentificare a relicvei Fericitului Papa, emis de Postulatura Cauzei de Beatificare si Canonizare a Sfântului Parinte Papa Ioan Paul al II-lea si semnat de Card. Stanislaw Dziwicz, sta scris: „Tuturor si fiecaruia dintre aceia care vor citi acest document, dam marturie si certificam ca, spre mai marea slava a lui Dumnezeu si spre cinstirea Sfintilor sai, am luat cu grija aceste picaturi din sângele Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea si le-am asezat în cutiuta de argint rotunda, aurita, bine închisa, legata cu un snur de matase de culoare rosie, întarita cu sigiliul Postulaturii si am dat-o, cu facultatea de a fi pastrata si expusa venerarii publice a credinciosilor, dupa norma Codicelui de Drept Canonic. Ca marturie, am dat acest document, semnat si trimis de noi, întarit fiind cu sigiliul Postulaturii”.
La sfârsitul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii, celebrate ieri seara în Catedrala Sf. Iosif, Eminenta Sa Cardinalul Stanislaw Dziwicz i-a binecuvântat pe cei prezenti cu relicva Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea. Cardinalul Dziwicz a fost timp de peste 40 de ani secretarul personal al Papei Ioan Paul al II-lea, si l-a însotit pe Suveranul Pontif în istorica sa vizita în tara noastra, din 7-9 mai 1999.