„Liceul „Don Orione” a organizat vineri, 8 aprilie 2011, cu începere de la ora 11, concursul interscolar de cultura generala, creativitate si perspicacitate „Ne merge mintea…”, editia a IV-a.
La acest concurs, desfasurat în moderna sala de sport a Liceului „Don Orione”, au participat peste 300 elevi de clasa a VIII-a de la 13 scoli din Oradea si Zona Metropolitana Oradea. Echipajele formate din 5 coechipieri de la fiecare unitate de învatamânt au fost sustinuti de colegii lor, de profesori si conducerile scolilor de la care provin: Scoala generala cu clasele I-VIII din Sântandrei, Scoala generala cu clasele I-VIII Alexandru Roman, Scoala generala cu clasele I-VIII Ioan Slavici, Scoala generala cu clasele I-VIII Avram Iancu, Scoala generala cu clasele I-VIII din Sânmartin, Scoala generala cu clasele I-VIII Dimitrie Cantemir, Scoala generala cu clasele I-VIII Ion Bogdan, Scoala generala cu clasele I-VIII George Cosbuc, Scoala generala cu clasele I-VIII Oltea Doamna, Liceul Teologic Episcop Roman Ciorogariu, Scoala generala cu clasele I-VIII Nicolae Balcescu, Scoala generala cu clasele I-VIII numarul 11, Scoala generala cu clasele I-VIII Dacia.
Concursul, s-a desfasurat într-o atmosfera vesela, fiecare scoala sustinându-si cu scandari si pancarte echipele participante la diverse probe: regionalisme, repere istorice, domnitori români, trasul frânghiei, itinerar geografic, localitati si judete, secvente logice de creativitate si perspicacitate, recunoasterea steagurilor tarilor din Uniunea Europeana, cine stie s-ar putea sa câstige, etc. Locul I a fost adjudecat de S08 Nr.11.
Putem spune însa ca toti participantii au fost câstigatori, ei dovedind buna pregatire în ceea ce priveste cultura generala si inteligenta. De asemenea s-a putut observa legaturi ce s-au stabilit cu colegii de la alte scoli participante.
Multumim tuturor elevilor, profesorilor însotitori precum si directorilor pentru pregatirea, participarea si colaborarea la acest concurs, dar si la alte activitati extrascolare, concursuri sportive, de specialitate si pe teme de cultura generala organizate de Liceul Don Orione.