„Vineri, sâmbata si duminica, respectiv 25-27 martie 2011, Asociatia „Famisaj” a Parohiei „Sfânta Familie” din Zalau a organizat si gazduit cursul: „Metode si tehnici de educare nonformala” în munca cu tinerii.
Cursul a fost sustinut gratuit de catre doi formatori din cadrul Programului „Tineret în Actiune”, program finantat de catre Comisia Europeana pentru a sustine educatia nonformala pentru tineri.
Programul urmareste promovarea cetateniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea întelegerii reciproce între tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la îmbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.
La curs au participat 22 de persoane, dintre care 7 tineri au reprezentat echipa de voluntari ai Asociatiei Famisaj, care au reusit sa desprinda prin jocurile si aplicatiile propuse de catre formatori, diferite metode în munca cu cei asemeni lor.
Desi diferenta de vârsta a participantilor a fost mare, 17-42 ani, acest aspect nu ne-a împiedicat pe cei prezenti sa fim interactivi si sa colaboram cu deosebita placere pe parcursul acestui curs, sa legam prietenii si sa ne dorim pe viitor sa colaboram în diferite proiecte si cu reprezentantii celorlalte institutii si organizatii participante: Asociatia API Lyceum, Colegiul Tehnic API, ROTARACT, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Boghis, Scoala Gimnaziala Pusta 2, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj.