Marco, băiețelul nevăzător de 12 ani contactat de Papa Francisc

Papa l-a telefonat pe băiat spunându-i: „Mulțumesc, mi-ai oferit un cadou frumos”

Aceasta este povestea lui Marco Rega, un băiat de 12 ani, orb încă de la naștere.

 

Marco, băiețelul orb de 12 ani din Torino, i-a scris Papei. „Dragă Papa Francesco, numele meu este Marco Rega. Am 12 ani, locuiesc la Torino și frecventez școala generală Dante Alighieri Kennedy. Sunt un copil născut prematur la 27 de săptămâni, cântărind doar 600 de grame. Am stat în spital 6 luni înainte să pot să fiu dus acasă cu mama și tata. Oxigenul care mi-a permis să rămân în viață, însă, mi-a afectat vederea, și, în ciuda mai multor operații, nu s-a rezolvat problema, rămânând orb de ambii ochi … „.

O scrisoare lungă care continuă apoi să povestească alte detalii din viața lui Marco, pasiunea sa pentru muzică, prezența la oratoriu, marea lui încredere în viață, în ciuda faptului că vederea i-a fost luată pentru totdeauna. Acea mare credință în Dumnezeu care i-a permis să poată privi înainte cu putere și hotărâre: „În fiecare duminică sunt în legătura online cu piața Sfântului Petru – scrie Marco – și am o mare dorință, să vă cunosc personal”.

Surpriza a fost însă enormă când Papa a sunat familia Rega, miercuri.

Mama lui Marco, Angela Pareti, povestește cele 10 minute de emoție. „Telefonul a sunat „anonim” așa era scris pe ecranul telefonului și am fost tentată să resping apelul. Dar până la urmă nu am mai putut rezista și am răspuns la acest apel telefonic. Am ascultat o voce necunoscută care, după un moment foarte scurt, mi-a spus că Papa urmează să îmi vorbească. M-am gândit că poate fi o glumă”.

În schimb, totul era adevărat. De cealaltă parte a telefonului, Papa Francisc i-a mulțumit lui Marco pentru frumosul cadou, citând scrisoarea. „Am înțeles că nu este o glumă pentru că, în timp ce vorbea cu Marco, l-a complimentat cu privire la modul în care a scris și a citat conținut pe care numai noi și el îl puteam cunoaște. A fost interesant „.

Apelul a durat aproximativ zece minute. „Marco a fost atât de emoționat, a fost atât de fericit și mișcat interior de gestul Sfântului Părinte. Papa Francisc ne-a făcut un cadou cu adevărat mare”. Acum, speranța pentru Marco este de a-l putea întâlni: „Am memorie excelentă, în ascultarea rugăciunilor – a scris băiatul în scrisoarea papei – am învățat rugăciunile în latină și le rostesc des înainte de a adormi … Sper să poți citi scrisoarea mea și să-mi împlinești visul. „

Sursa: https://www.lastampa.it

Traducere:  Alina Balaj