„La Editura Surorilor Lauretane din Baia-Mare, a aparut cartea Preasfintiei Sale Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica, intitulata: Viata ca o profetie. Alungând umbra clipelor ce nu sunt.

Reunind meditatii la Evangheliile duminicilor de peste an, publicate pe pagina e-communio.ro, actualul volum, aparut ca o continuare la cartea Reîntoarcerea la vestea cea buna. Mici rasfrângeri ale unei mari lumini, valorizeaza prezentul ca si loc privilegiat al întâlnirii cu Dumnezeu: “Evanghelia ne aduce aminte ca Dumnezeu actioneaza în prezent. În acest moment. Este singurul timp pe care îl avem cu adevarat la dispozitie. Trecutul nu mai exista, viitorul nu exista înca. Daca traim în aceste spatii temporale e ca si cum am fi morti. Singura solutie este aceea de a încredinta umbrele clipelor ce nu mai sunt si ale celor gata sa se nasca, luminii Spiritului Sfânt”.

Titlul cartii este dat de o reflectie ce pleaca de la întrebari existentiale pentru a ajunge la o profesiune de credinta: “Oare poate iesi ceva bun din banalele noastre vieti? Din atât de obisnuite existente ca si cele ale noastre? Depinde doar de noi! Fiindca îngerul pazitor e tot timpul de-a dreapta noastra. Ne sfatuieste încontinuu, pentru ca planul si profetia pe care Dumnezeu le are cu fiecare dintre noi sa se contureze tot mai mult. Ne înstiinteaza de pericolele si de Irozii ce încearca sa sufoce suflul divin din vietile noastre. Putem ramâne doar simpli tâmplari, ce sa ne construim singuri, din betigase de lemn, viata si destinul; sau putem decide sa ascultam vocea lui Dumnezeu prin glasul îngerului, si sa-l lasam pe El sa ne arate planurile si profetiile pentru care am fost creati. Facând spatiu în visele noastre îngerilor Domnului, Isus va creste în inimile si în familiile noastre, iar viata noastra va deveni o profetie!”

Sursa: http://www.e-communio.ro