„Liturghia din Duminica Floriilor, în Alicante, s-a savârsit în minunatul templu San Roque, oferit, de Episcopia romano-catolica de Orihuela-Alicante, ca loc de cult pentru Biserica noastra Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de mai bine de 12 ani. Timp în care Biserica noastra a crescut atât numeric cât si spiritual.
Am sarbatorit cu mare emotie frumoasa Sarbatoare a Floriilor, conmemorând astfel intrarea Domnului nostru Isus Hristos în Ierusalim.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, am tinut si noi în mâna ramuri de maslini, sfintite cu agheasma din râul Iordanului, asemenea cum le tinueau toti cei ce-L asteptau pe Isus sa intre în Ierusalim, pe mânzul asinei. Strigând si noi la unison cu ei, în inimile noastre emotionate, „Osana întru cei de sus, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului”.
Timpul si locul au fost transpuse în mijlocul nostru, împreuna cu Cel ce nu poate fi cuprins, nici de timp si nici de spatiu, Isus Hristos, Dumnezeul si Mântuitorul nostru.
Departe de casele noastre, de tara noastra si de familiile noastre, am avut imensa bucurie, de a poposi la aceasta „oaza” a culturii si traditiei noastre, a credintei noastre si a comuniunii noastre românesti, lucru care ne-a mai alinat din dorul de casa, pe care-l avem toti cei plecati din România, care anul acesta v-a sarbatori centenarul.
Multumim Domnului pentru toate binecuvântarile pe care le varsa peste noi, îmultindu-ne astfel speranta, credinta si iubirea, fata de aproapele si mai ales fata de fratii nostri compatrioti, de acasa si de peste hotare.