„Astazi, 12 februarie 2011, în Aula Magna a Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea, a avut loc Adunarea Eparhiala a Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Lucrarile au fost deschise cu meditatia P.S. Virgil Bercea despre Sarbatoarea Întâmpinarii Domnului ca fiind „întâlnirea dintre om si Dumnezeu”.
În continuare, s-a facut o dare de seama pe anul 2010 unde si-au prezentat situatia activitatii responsabilii din domeniile: administrativ – dl. Ovidiu Constantin, financiar contabil – dna. Stela Iambor, învatamânt – dl. Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic, pr. Paul Popa de la biroul pastoral pentru laici si pr. Olimpiu Todorean de la Caritas Eparhial. O prezentare pe larg a situatiei fondului forestier al Episcopiei a fost facuta de dl. inginer Ferko Ianos, responsabil al Ocolului Silvic din zona Huta – Stâna de Vale. Au fost fixate cursurile de vara si exercitiile spirituale pentru preotii din eparhie, precum si celelalte evenimente care urmeaza sa fie organizate la nivelul eparhiei.
La final au avut loc o serie de discutii si au fost puse întrebari din partea unor preoti în legatura cu o serie de aspecte care privesc întreaga comunitate. În încheiere, P.S. Virgil a multumit preotilor si staff-ului episcopiei, mentionând importanta activitatii depuse de fiecare preot si laic acolo unde îsi desfasoara activitatea.
Pentru reusita acestui eveniment dorim sa aducem multumiri doamnelor de la Reuniunea Mariana, în special doamnei Otilia Balas, care este si presedinta organizatiei, parintelui Eduard Roman, administratorul Seminarului si vice-rectorului institutiei, Eduard Fischer.