„Sala Festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, a fost astazi, 27 ianuarie 2011, gazda unui târg gastronomic cu vânzare. Ajuns la a VII-a editie, evenimentul, denumit „Istorie si traditie la români” a fost organizat de Consiliul Elevilor, al carui presedinte este Patricia Bruchental din clasa XI-a, sub supravegherea vicepresedintelui din clasa a X-a, Daniel Cord, si sub îndrumarea profesorului coordonator, Monica Blaga, a directorului, prof. Andrei Cristea si a directorului adjunct, prof. Rodica Muresan.
Evenimentul se organizeaza de doua ori pe an: prima data pe 24 ianuarie, când sunt prezentate produse traditionale românesti, si pe 9 mai, de Ziua Europei, când elevii pregatesc produse specifice tarilor din Uniunea Europeana.
Au participat elevii din clasele V-XII, standurile fiind organizate pe clase, în colaborare cu dirigintii si parintii. Produsele, pregatite de catre elevi si parinti, au costat fiecare „1 leu”, cumparatori fiind tot elevii, dar si profesorii liceului.
La târg s-a proiectat si un material pregatit de profesorul de istorie Mihaela Olau, denumit „Unirea Principatelor”, si s-au difuzat cântece patriotice si populare, alese de prof. Serban Bene.
Banii strânsi în urma vânzarilor (1300 lei) au fost adunati de elevi si depusi în casa de bani a liceului. O parte din ei vor fi folositi pentru dotarea claselor cu difuzoare, la cererea elevilor, iar restul vor fi donati în scopuri caritabile.