„Si în acest an preotii si credinciosii greco-catolici din Zalau au participat la celebrarile ecumenice organizate în diferite biserici din oras.
Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a început în marti, 18 ianuarie, cu o vecernie la Biserica Ortodoxa Sfânta Vineri, la care au participat protopopul ortodox al Zalaului, parintele Stefan Lucaciu, parintele Ioan Ghiurco – parohul bisericii, parintele Valer Parau – protopopul greco-catolic al Zalaului si parohul Bisericii Sfânta Familie, parintele Daniel Bertean, paroh al Bisericii Greco-Catolice Sfintii Petru si Pavel, pastorul Oláh Mihai de la Biserica Reformata din cartierul Dumbrava Nord si alti slujitori, dintre care unii au rostit cuvântari.
Joi, 20 ianuarie, la Biserica Greco-Catolica Sfânta Familie s-a slujit Sfânta Liturghie, la care au participat parintele Valer Parau, parintele Sovér, de la Parohia Romano-Catolica si parintele greco-catolic Petru Pestean, de la parohia din cartierul Ortelec. A asistat si parintele ortodox Ioan Ghiurco, care a rostit o cuvântare dupa celebrarea rugaciunilor ecumenice.
Duminica, 23 ianuarie, la aceeasi biserica a avut loc o celebrare ecumenica, oficiata de preotii Valer Parau, Petru Pestean si Ciprian Robotin. A fost de fata la rugaciunea ecumenica si parintele ortodox Ioan Coste de la Biserica Ortodoxa Sfântul Stefan, care si-a exprimat bucuria de a-i avea ca prieteni pe preotii greco-catolici si de a cunoaste multi crestini evlaviosi din Parohia Sfânta Familie si de la celelalte culte care au lacasuri de rugaciune în zona.
Luni, 24 ianuarie, Biserica Sfânta Familie l-a avut ca oaspete pe Bogdán Zsolt, protopopul reformat al Zalaului, care a adresat un mesaj de unitate si si-a exprimat regretul fata de reticenta unora cu privire la ecumenism, fiind condamnat recent pe unele site-uri pretins crestine.
Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor s-a încheiat în seara zilei de marti, când s-a oficiat un Te Deum la Biserica Sfintii Petru si Pavel la care au participat preotii greco-catolici: Simion Maries – protopopul Supurului; Ciprian Robotin, Daniel Bertean si Radu Puie, iar ca invitati preotii Oláh Mihai si Ioan Ghiurco. Au fost prezenti si membrii Corului Bisericii Sfânta Familie, precum si Surorile Preasfintei Inimi, care au fost prezente la majoritatea celebrarilor ecumenice. Au rostit alocutiuni preotii Ioan Ghiurco, Oláh Mihai si Daniel Bertean. Mesajul lui Oláh Mihai a fost foarte edificator, el afirmând ca nu vede zona în care traim ca fiind una a faliilor, ci mai degraba un loc de întâlnire între crestinatatea apuseana si cea rasariteana.
Consideram rodnice aceste zile de rugaciune, speram ca in anii ce vor urma aceste întâlniri sa se diversifice.