„Biserica Evanghelica Luterana a fost aseara, 19 ianuarie 2011, gazda celei de-a treia întâlniri ecumenice din cadrul Saptamânii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. În prezenta a zeci de credinciosi de toate confesiunile, parintele Mátyás Attila, protopop evanghelic luteran, a deschis seara de rugaciune, dupa care a urmat cuvântul reprezentantilor diferitelor confesiuni.
La eveniment au mai fost prezenti: P.S. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea; P.S. Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea; P.S. Csury István, episcop reformat de Piatra Craiului, Buzogány István, pastor al Bisericii Unitariene si Liviu Toma, pastor la Biserica Adventista de Ziua a Saptea.
Corul „Schola Cantorum” al Facultatii de Teologie Greco-Catolica, condus de maestrul Radu Muresan, a interpretat piesele: „Lumina lina” si „Tatal Nostru”.
Programul serilor de rugaciune continua astfel: astazi, 20 ianuarie a.c., de la ora 18.00, la Biserica Reformata Olosig (Str. Piata Libertatii), iar duminica de la ora 18.00, la Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae”.