„Sub patronajul Comisiei Sinodale pentru Educatie Catolica din cadrul Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica si al Asociatiei Profesorilor Greco-Catolici s-a reusit finalizarea si punerea la dispozitia celor interesati a sitului http://www.profesorreligie.ro
Situl se doreste a fi un instrument util profesorilor de religie greco-catolica în activitatea de predare a religiei. Preasfintitul Virgil, Presedintele Comisiei Sinodale pentru Educatie Catolica a mentionat ca: „Deschiderea site-ului profesorilor de religie greco-catolica este un eveniment plin de bucurie si speranta. Prin caracterul lor formativ, orele de religie asigura cunoasterea tuturor elementelor esentiale si fundamentale ale credintei crestine, ale Bisericii Catolice. Traind în lumea de azi, în care influente multiple pot dezorienta tinerii, studiul religiei le vine în sprijin pentru a cunoaste ca Dumnezeu este creatorul universului si judecatorul oamenilor carora le-a daruit nemurirea sufletului. Cunoscând acest adevar, tinerii pot descoperi divinul din adâncul inimii lor si pot da un sens înalt vietii, orientata spre a cladi Împaratia lui Dumnezeu în suflete si lume. Orele de religie pot forma tinerilor convingeri ridicate pe învatatura Evangheliei si adevarata morala crestina bazata pe iubirea lui Dumnezeu si a aproapelui, le pot deschide calea desavârsirii spirituale.”
Structura sitului este astfel conceputa încât asigura informatii privind legislatia din domeniu, materiale pedagogice, noutati editoriale, informatii privind resursele umane, precum si informatii legate de olimpiada de religie. De asemenea, de pe site se pot accesa o serie de linkuri utile în procesul de predare a religiei.
Fiind la început de drum, situl va mai suferi unele îmbunatatiri, fiind înca în constructie anumite sectoare.