„La începutul Octavei de Rugaciune pentru Unitatea Crestina, parohia Duminica Tuturor Sfintilor (Don Orione) din Iosia-Nord, Oradea, a avut un oaspete de seama în persoana Preasfintitului Virgil Bercea, care a oficiat Sfânta Liturghie, asistat de preotii parohi Florian Gui si Mihai Fecheta din Congregatia „Don Orione”.
În cuvântul sau, P.S. Virgil a subliniat importanta multumirii pentru binele facut, aratând cât de greu este uneori sa faci binele si cu câta usurinta se face raul. Preasfintitul a pornit de la pilda celor 10 leprosi vindecati de Isus (Luca 17, 11-19), dintre care doar unul, samariteanul, un strain, s-a întors pentru a-I multumi Domnului pentru vindecare, dovedind ca s-a însanatosit nu numai trupeste, ci si spiritual, mântuindu-se prin credinta lui.
P.S. Virgil l-a amintit apoi pe Mihai Eminescu, parintele limbii române literare, a carui nastere a fost aniversata pe 15 ianuarie, evidentiind puternicele legaturi ale acestuia cu Biserica Greco-Catolica, prin dascalii si mentorii sai Aron Pumnul, Iosif Vulcan si Titu Maiorescu, care i-au îndrumat pasii atât pe calea culturii, cât si a credintei. Preasfintitul a recitat cu emotie din poezia „Rugaciune” a lui Mihai Eminescu, unul dintre cele mai frumoase imnuri închinate Maicii Domnului în limba româna.
În încheiere, P.S. Virgil a anuntat ca pe 14 ianuarie Biserica a decis beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, eveniment ce va avea loc pe 1 mai 2011, acesta fiind un motiv de bucurie pentru toti crestinii. Sfântul Parinte Ioan Paul al II-lea a fost primul Papa care a vizitat România si a avut un rol deosebit în dezrobirea tarilor din estul Europei de sub tirania comunista, ceea ce a însemnat si câstigarea libertatii pentru cultul greco-catolic din tara noastra.
Preotii si enoriasii participanti la slujba din 16 ianuarie de la biserica „Duminica Tuturor Sfintilor” (Don Orione) i-au multumit P.S. Virgil Bercea pentru binecuvântari si l-au condus cu cântece la plecarea sa din parohie.