„Europa este înca zguduita de masacrul de Anul Nou, care a avut loc în fata unei Biserici din Alexandria. În urma atacului cu bomba 22 de persoane au decedat si au fost ranite alte 79, majoritatea fiind ortodocsi.
La rugaciunea „Angelus” de duminica, 2 ianuarie 2011, Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat durerea profunda pentru masacrul comis în noaptea anului nou, atentat pe care Pontiful l-a calificat drept „un gest josnic de moarte”.
„Acest gest josnic de moarte, precum este si cel de a amplasa bombe aproape de casele crestinilor în Irak pentru a-i constrânge sa plece, ofenseaza pe Dumnezeu si umanitatea întreaga, care tocmai ieri s-a rugat pentru pace si a început cu speranta un nou an. În fata acestei strategii de violente care are ca tinta crestinii si are consecinte asupra întregii populatii, ma rog pentru victime si rude si încurajez comunitatile bisericesti sa persevereze în credinta si în marturia non violentei care vine din Evanghelie. Ma gândesc si la numerosii lucratori pastorali ucisi în 2010 în diferite parti ale lumii; spre ei se îndreapta plina de afectiune amintirea noastra înaintea Domnului. Sa ramânem uniti în Cristos, speranta noastra si pacea noastra.”