„Sâmbata, 16 octombrie 2010, în cadrul Liturghiei Arhieresti celebrata de P.S. Virgil Bercea, a avut loc sfintirea capelei greco-catolice de la Manastirea „San Gregorio al Celio” din Roma.
Capela serveste tinerilor calugari români, dar si celor care se afla pe drumul spre calugarie, prezenti în comunitatea de la Manastirea San Gregorio, fiind formati de catre pr. Innocenzo Gargano. Capela bizantina, care poarta hramul „Sfântul Apostol Andrei” reprezinta un loc unde vor fi urmate rânduielile manastiresti într-un ambient caracteristic ritului bizantin. În ceea ce priveste formarea intelectuala, tinerii calugari si aspiranti la calugarie sunt studenti la diferite Universitati Pontificale din Roma. La slujbele religioase, mai ales duminica la Utrenie si la Sfânta Liturghie vor participa si credinciosi români aflati la Roma.
Printre participantii la eveniment s-au aflat credinciosi din cele doua parohii greco-catolice românesti din Roma, împreuna cu preotii parohi, calugari si calugarite din România si din strainatate, prieteni si colaboratori ai tinerilor nostri calugari. Au mai fost prezenti pr. Claudiu Lucian Pop, rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno, responsabil cu pastoratia românilor greco-catolici din Italia si pr. Innocenzo Gargano, staret al Manastirii San Gregorio, acesta din urma facând parte din Ordinul calugarilor Benedictini Camaldolezi, si dl. George Bologan de la Ambasada României din Italia.
În omilia pe care a tinut-o, P.S. Virgil a subliniat importanta monahismului rasaritean pentru biserica noastra, aducând multumiri parintelui Innocenzo Gargano care i-a primit pe calugarii nostri, acceptând sa-i formeze si sa-i calauzeasca pe drumul lor înspre monahism.
La finalul evenimentului cei prezenti au participat la o agapa fraterna oferita de comunitatea de calugari.