„Pe data de 25 mai 2010, Înalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta în dosarul privind revenirea la proprietarul de drept a bisericii seminarului greco-catolic din Oradea. Biserica se afla in litigiu între Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica Oradea si Parohia Ortodoxa „Sfântul Gheorghe” Oradea deoarece, dupa mai multe întâlniri unde s-a încercat un dialog coerent, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Române au refuzat orice solutie practica pentru ca seminaristii, elevii, studentii si credinciosii greco-catolici sa poata folosi biserica din incinta propriului seminar.
Considerând recentele afirmatii publice ale unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Române, ca acestia vor scoate oamenii în strada în cazul în care decizia din 25 mai va fi favorabila greco-catolicilor, Episcopia Greco-Catolica de Oradea îsi exprima speranta ca instantele de judecata îsi vor face datoria în a judeca acest caz respectând litera legii si nu se vor lasa influentate de amenintarea presiunilor de strada.
Episcopia Greco-Catolica de Oradea face, de asemenea, un apel Bisericii Ortodoxe Române sa dea dovada de spirit crestin si civic, neinstigând credinciosii ortodocsi la ura interconfesionala si la atitudini antisociale.
Biserica Seminarului greco-catolic din Oradea fost construita în anul 1858, iar prin desfiintarea Bisericii Greco-Catolice, în anul 1948, a fost confiscata de regimul comunist si data Bisericii Ortodoxe Române, în posesia careia se gaseste pâna astazi. Biserica este parte din complexul arhitectural al Seminarului.