„Duminica, 04 noiembrie 2012, a avut loc în Parohia Greco-Catolica din Bobota, Salaj, o Seara de Rugaciune, ce vine sa continue o traditie începuta cu sfintirea noii capele din localitate.
Seara de Rugaciune a început cu Sfântul Rozariu, urmat de Binecuvântarea Euharistica. Invitatul acestei seri – pr. dr. Adrian Podar – a împartasit apoi credinciosilor prezenti aspecte profunde ale pildei „Bogatului nemilostiv si a saracului Lazar”. A insistat asupra cunoasterii personajelor acestei parabole, identificându-l pe bogat cu poporul ales, poporul lui Israel – descendent de drept din Avraam, si pe saracul Lazar – prescurtare de la Eleazar (Dumnezeu da ajutor), cu celelalte neamuri care îl cauta si îl doresc cu adevarat pe Dumnezeu.
Mesajul transmis celor prezenti a fost acela al dragostei pe care trebuie sa o avem fata de aproapele, mai ales fata de cei care sunt în suferinta, întrucât fiecare persoana este valoroasa în fata lui Dumnezeu, care nu cauta la aparente, ci la sufletul omului.
La eveniment au mai fost prezenti pr. Adrian Botea paroh în Babta si Racova (Satu Mare), pr. Adrian Fit paroh în Bocsa (Salaj), fratele Severian de la manastirea Sumal (Salaj), fiecare însotiti de credinciosi ai comunitatilor amintite.
Fie ca Bunul Dumnezeu sa rasplateasca jertfa fiecaruia dintre credinciosii veniti mai de aproape sau mai de departe, si sa îi întareasca pentru a deveni cu adevarat apostoli ai Evangheliei Lui în comunitatile din care fac parte.