Invitație la Marșul pentru Viață și pentru Pace

 

 „Viaţa este sfântă, este un dar primit de la Dumnezeu”

 

Preacucernici Părinţi

Dragi credincioși,

 

În această perioadă, alături de toate Asociațiile pro-viață din țară și împreună cu celelalte Comunități religioase, ne exprimăm în mod deosebit adeziunea pentru susţinerea Vieţii şi a Familiei, a mamelor care au sarcini nedorite, constrânse să apeleze la întreruperi de sarcină. Dumnezeu este Creatorul vieţii; fiecare copil este un dar către lume, pe care suntem chemaţi să îl ocrotim, sprijinind mama care îl poartă.

Vă încurajez să transmiteți credincioșilor, duminică 20 martie 2022, Invitația la Marșul pentru viață și pentru pace, iar în ziua sărbătorii de Buna-Vestire să transmiteți în cuvântul de învățătură mesaje încurajatoare legate de valoarea Vieţii umane încă de la concepere, fiind aproape de familii şi de mame.

În Oradea, sâmbătă, 26 martie 2022, începând cu ora 15.00, va avea loc Marşul pentru Viaţă și pentru Pace 2022, având motto-ul ,,Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă”,  fiind cea de-a XII-a ediţie în România a acestui eveniment.

Marşul va debuta cu o Adunare publică în Piaţa Unirii, urmată de Marşul propriu-zis pe traseul: str. General Traian Moşoiu, str. Piaţa 1 Decembrie, Catedrala Ortodoxă ,,Învierea Domnului”, B-dul General Gheorghe Magheru, Calea Republicii, Biserica Romano-Catolică ,,Coborârea Sfântului Spirit”.

În acest context, vă rugăm să încurajaţi credincioşii pentru a participa într-un număr cât mai mare la evenimentele care susțin dreptul la viaţă și încurajează mamele de a lua decizii în favoarea vieții încă de la concepere. Totodată vă invit să continuăm să ne rugăm pentru ca cei care conduc lumea să ia decizii numai în favoarea păcii atât în Ucraina cât și în întreaga lume.

Menționăm că evenimentul este unul apolitic, și neconfesional, nu militează interzicerea avortului și nu susține nici o formă de ostracizare a femeilor și își propune să arate oamenilor frumusețea și valoarea vieții umane existente în sânul matern încă de la concepere.

Ne rugăm ca binecuvântarea lui Dumnezeu să dea roade în familiile noastre, în parohiile noastre, în ţara noastră şi în lume!

Cu binecuvântare arhierească,

† Virgil Bercea

Episcop