„Apropiindu-ne de minunata sarbatoare a Nasterii Domnului nostru Isus Cristos, am acceptat cu bucurie invitatia episcopului greco-catolic emerit de Hajdudorog, PS Keresztes Szilard, care acum locuieste la Budapesta, de a încânta prin cântul nostru, enoriasii bisericii greco-catolice din localitate.
Primitoarea capitala a Ungariei ne-a fost gazda timp de o zi. Dat fiind timpul redus pe care l-am avut, nu am putut vizita toate atractiile turistice ale orasului. Dar, totusi am reusit ca, timp de câteva ore, sa ne îndrumam pasii prin strazile moderne ale capitalei. Principalul obiectiv pe care l-am vizitat a fost Citadela. Treptele sapate în stânca, acoperite de zapada au facut din o simpla plimbare o mica aventura.
Dupa o scurta plimbare prin Budapesta, ne-am adunat glasul si buna dispozitie pentru a aduce oamenilor din biserica bucuria Craciunului. Chiar daca limbajul folosit în colindele noastre nu era perceput în adevaratul sens, cu siguranta mesajul colindelor a fost receptat cu succes.
Caldura si iubirea cu care am fost primiti ne-au dat de înteles ca nu conteaza limbajul folosit ci modul în care traiesti si transmiti ceea ce cânti.
În concluzie, suntem convinsi ca bucuria si magia Craciunului a fost receptata asa cum se cuvine. Am învatat într-o singura zi, ca oamenii se înteleg nu doar prin limba vorbita ci si prin sentimentele si emotia transmisa.
Mai multe informatii pe site-ul nostru: www.corulfiatlux.ro