„Duminica, 4 octombrie 2009, a fost o zi binecuvântata de Dumnezeu pentru comunitatea greco-catolica din Nojorid, jud. Bihor, întrucât a fost sfintita noua biserica din localitate.
La eveniment au dorit sa participe numerosi credinciosi din Nojorid, dar si din localitatile învecinate, oficialitati locale si judetene.
Preasfintitul Virgil Bercea a fost întâmpinat în fata primariei de catre domnul primar Mircea Crainic, de un grup de copii care i-au oferit flori, precum si de catre parintele paroh Hava Lucian împreuna cu 18 preoti din protopopiatele Beius, Margita, Holod si Oradea.
Dupa sfintirea Bisericii, în cuvântul sau de învatatura, Preasfintitul Virgil, referindu-se la Evanghelia zilei a spus: „Ce mare lucru este iubirea! O definitie mai frumoasa a iubirii decât cea a Sfântului Apostol Pavel nu exista. Sfântul Apostol Pavel le scrie corintenilor acest imn al dragostei: Dragostea este rabdatoare, binevoitoare, nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste si toate le nadajduieste. Dragostea nicicând nu înceteaza. Trebuie sa vedem în noi cât de multa dragoste avem fata de ceilalti”.
În continuare, facând referire la sfintirea lacasului de cult, Preasfintia Sa a adaugat: „Astazi este un moment deosebit pentru comunitatea din Nojorid. În urma cu câtiva ani am pus piatra de temelie a acestui edificiu. Am primit un sprijin deosebit din partea autoritatilor locale. Domnul primar a reusit sa înteleaga problema si sa gaseasca o solutie. Trebuie, însa, sa va multumim în primul rând dumneavoastra, dragilor nostri credinciosi din Nojorid, fara de care nu am fi reusit sa finalizam acest sfânt lacas”.
La rândul sau, parintele paroh Hava Lucian a multumit Bunului Dumnezeu si tuturor celor care au contribuit la finalizarea lucrarilor. În acelasi timp, a multumit Preasfintitului Virgil pentru ajutorul acordat, precum si parintelui Ioan Erdeli care a avut un rol deosebit la înfiintarea acestei parohii.
La finalul Sfintei Liturghii, parintele paroh Hava Lucian a primit din partea Preasfintitului Virgil crucea pectorala pentru meritele deosebite pe care le-a avut în administrarea parohiei si finalizarea Bisericii.
Dupa intrarea în legalitate, o buna perioada de timp sfintele slujbe s-au desfasurat într-un spatiu pus la dispozitie de catre primarie.
Prin grija comunitatii locale, toti cei prezenti au fost invitati la o agapa frateasca.