„Duminica, 13 septembrie 2009, credinciosii români din Ostiglia si din împrejurimi au sarbatorit „Nasterea Maicii Domnului”, hram al comunitatii, care este sarbatorit în prima duminica dupa praznic.
Parohia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, este o parohie tânara, în formare, care propovaduieste cuvântul lui Dumnezeu tuturor, încercând sa-i uneasca pe români ca o comunitate pamânteasca si cereasca.
Sfânta Liturghie a început la ora 11:00 în capela parohiala din Ostiglia; a participat un numar semnificativ de credinciosi. Am avut si deosebita placere de a avea în mijlocul nostru ca invitati pe parintele Dan Todea din Imola – preot misionar, si pe doamna Alina, reprezentant al românilor în primaria din Ostiglia.
Cuvântul de învatatura a scos în evidenta doua aspecte: semnificatia crucii si credinta în Isus Hristos. Dupa terminarea sfintei liturghii s-a binecuvântat biroul parohial si o capela de rugaciune si cateheza. La sfârsitul binecuvântarii s-a organizat o agapa crestina traditionala.