„Povestea Sfântului Nicolae, care le aduce copiilor cuminti dulciuri si celor rai nuieluse, o cunoastem toti înca din copilarie. În fiecare an avem ocazia sa ne amintim cu nostalgie serile minunate în care ne pregateam cuminti cizmulitele. Sa vedem cum s-au pregatit elevii claselor I-IV de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea.
Imaginea Sfântului Nicolae, proiectata în sala festiva a liceului ne-a înveselit ziua de duminica, 07 Decembrie, când ne-am adunat cu mic cu mare sa-l asteptam pe Mos. Înainte de aceasta deosebita întâlnire, sigur ca am participat la Sfânta Liturghie, în Catedrala Greco-Catolica, pentru a ne pregati si spiritual sa-L primim pe acest important oaspete.
Dupa Sfânta Liturghie, ne-am îndreptat cu pasi repezi înspre sala festiva, unde, în timp ce eram încântati de vocea minunata a lui Alex Cristea, elev la Liceul Greco-Catolic, luam o mica gustare, pregatita de mamicile copiilor.
Pentru câteva momente, animatorii din Colegiul Sfânta Familie si seminaristii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolica au captat atentia celor mici organizând câteva jocuri, în timp ce parintii si doamnele învatatoare au asistat la o dezbatere pe tema „Familia si copii generatiei de azi” sustinuta de parintele Ovidiu Duma în colaborare cu Biroul Pastoral.
Mult asteptatul moment a sosit în sfârsit, si l-am întâmpinat pe Mos Nicolae cu un cântec. S-a lasat putin asteptat, asa cum o fac de obicei oamenii importanti, dar în cele din urma, obosit, s-a asezat lânga brad si a început sa împarta cadouri. Copii i-au spus poezii, i-au cântat si i-au pus întrebari, precum: „Când te pensionezi?” sau „Câti ani ai?”
Pe lânga momentul în care Mosul a împartit cadourile, o alta atractie a copiilor au fost doi clovni, tineri de la Asociatia Caritas.
Este uimitor cât de putin poti face pentru a aduce un zâmbet pe fata celor mici. Pâna la urma urmei, e suficient sa le oferi din timpul tau, sa aduci o raza de soare în viata lor, în acelasi timp adunând „puncte în Cer”.