„În ziua de Duminica, 2 August, 2009, comunitatea catolica de pe insula Kefalonia din Grecia, a avut bucuria de a avea in mijlocul ei, pe PS Virgil Bercea, arhipastorul Eparhiei Române-Unite de Oradea, sosit pe insula in vederea unei vizite pastorale, la invitatia parohului comunitatii, Pr. Cristian Veres.
Parohia catolica cu hramul Sf. Ierarh Nicolae de pe insula Kefalonia, apartine din punct de vedere administrativ, Arhidiecezei Catolice de Corfu, pastorita de IPS. Ioannis Spiteris. Numara 150 de suflete, fiind o parohie multietnica formata din greci, italieni, albanezi, englezi, polonezi, latino-americani, filipinezi. Pe timpul verii vin numerosi turisti care se alatura în Duminici si Sarbatori celebrarilor liturgice. Prin prezenta PS Virgil, membrii comunitatii au avut posibilitatea sa-l întâlneasca pe acel ierarh român, care în urma cu 4 ani, a raspuns solicitarilor Excelentei Sale Ioannis Spiteris, de a trimite un preot disponibil pentru a servi amintita parohie, în conditiile în care lipsa vocatiilor preotesti, este foarte accentuata si în cadrul Bisericii Catolice din Grecia. În omilia sa, pornind de la pericopa evangheliei Duminicii a XVIII-a de peste an, din ritul roman, în care Domnul Hristos ne învata despre Pâinea lui Dumnezeu care se coboara din cer si da viata lumii, a amintit despre rolul indispensabil al Sfintei Euharistii, pentru cei care doresc sa faca în mod sincer urcusul spiritual spre Cer catre Dumnezeu Tatal, aratând ca acest urcus se poate realiza numai în deplina sintonie stabilita între pastorul unei comunitati si membrii ei. Enoriasii au avut parte si de invitatia Preasfintiei Sale, de a vizita Eparhia de Oradea.
Biserica parohiala catolica al insulei Kefalonia, mai este cunoscuta si pentru faptul ca în ea se afla spre închinare, o veche icoana facatoare de minuni, Fecioara Prevesana (Panaghia Prevesana), numita astfel fiindca provine din orasul Prevesa de pe partea continentala de est a Greciei, gasita în mare de catre soldatii venetieni în secolul al XV-lea. Icoana este în egala masura venerata atât de catolici cât si de ortodocsi.
Fie ca Maica Domnului si al Bunului Sfat, sa rasplateasca bunavointa Preasfintiei Sale Virgil de a vizita aceasta mica dar viabila comunitate unde este asteptat si cu alte ocazii.