„În protopopiatul de Holod, pastrând traditia activitatilor parohiale desfasurate si anul trecut, iata ca, si în aceasta primavara, am început cu „Calea Crucii” desfasurata la Tinca în Postul Pastelui, în luna martie, cu o participare de peste 150 de credinciosi de diferite confesiuni; am continuat, la începutul lunii mai cu „Maslul” la Biserica din Ceica, si am încheiat cu „Întâlnirea copiilor si a tinerilor de la Holod”, în 16 mai 2009. Aceasta s-a desfasurat dupa un program foarte bine stabilit, având o participare de peste 65 de copii, alaturi de cei 7 preoti din protopopiat.
Ziua a început cu participarea la Sfânta Liturghie a copiilor, fiind animata în special de membrii oratoriului „Ioan Paul al II-lea” din Calea Mare, predica fiind tinuta de parintele protopop pe întelesul auditoriului. Apoi, parintele Chivari a facut o scurta cateheza pornind de la cuvântul Sf. Ap. Pavel: „când eram copil vorbeam ca un copil, gândeam ca un copil…” (1 Cor. 13, 11), un parcurs spiritual de la Saul, cel care îl prigonea pe Hristos, la Paul, care îsi da viata pentru Hristos, iar în brosura tiparita cu aceasta ocazie, a fost propus ca model Sf. Dominic Savio.
Mai târziu a sosit momentul de relaxare în care copiii, împartiti pe grupe de vârsta, au avut ocazia sa se cunoasca mai bine, sa discute, sa se împrieteneasca si sa desfasoare jocuri si diverse alte activitati specifice vârstei lor.
Seara s-a încheiat cu o rugaciune si o masa copioasa oferita de gazda noastra, pregatita si oferita de dl. dr. veterinar din Holod – Carlea Gheorghe, fiind, din nou, un motiv, o ocazie de apropiere a tinerilor, toti ducând în suflete bucuria revederii, a noilor prietenii si dorinta de a se reîntâlni la Oradea, tocmai de Ziua lor.