„Duminica, 25 ianuarie, a fost o zi de mare sarbatoare pentru comunitatea greco-catolica din localitatea Gradinari Negru. Dupa 61 de ani, Parohia Greco-Catolica si-a reintrat în drepturi, celebrând prima liturghie în biserica care a fost câstigata în instanta.
Cu toate ca Parohia Greco-Catolica si-a exprimat disponibilitatea de a oferi gazduire liturgica comunitatii ortodoxe, Parohia Ortodoxa a refuzat acest lucru, procedând la evacuarea de buna voie a lacasului de cult si a casei parohiale, preferând sa-si amenajeze o capela.
Vineri, 23 ianuarie, a fost încheiat procesul verbal de preluare a proprietatilor, în prezenta executorului judecatoresc. Astfel, Sfânta Liturghie de duminica a putut fi celebrata în conditii normale.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de parintele protopop de Beius Mada Ioan. În cuvântul sau, pr. Protopop Mada Ioan a precizat: „asa cum Mântuitorul a spus catre Zaheu, astazi vreau sa intru în casa ta, putem spune si noi ca astazi s-a facut mântuire casei acesteia. Daca bucuria lui Zaheu a fost deplina, si bucuria noastra poate fi deplina. Trebuie însa sa stim sa ne bucuram frumos, sa nu aratam cu degetul catre cei ce acum se considera nedreptatiti”.
Credinciosii participanti la aceasta sfânta liturghie au fost extrem de încântati si multumiti ca s-a celebrat în biserica care le-a apartinut de drept.
Reprezentantii Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolica de Oradea depun eforturi pentru preluarea si a altor biserici preluate în anul 1948.