„În data de 6 decembrie 2008, a avut loc sfintirea capelei greco-catolice cu hramul „Sfântul Nicolae” din orasul Calahorra, regiunea La Rioja, Spania.
Datorita interesului pe care îl manifesta Biserica Greco-Catolica Româna pentru credinciosii sai, prin bunavointa PSS. Juan Jose Omella Omella, episcop de Calahorra y La Calzada Logroño, în iunie 2007 s-a deschis o parohie pentru românii care vietuiesc în orasul Calahorra si în împrejurimi, avându-l ca pastor pe Pr. Claudiu Sferle. Serviciul liturgic s-a desfasurat pâna în decembrie 2008 în biserica San Andres din localitate. În tot acest timp s-a lucrat la renovarea capelei vechiului seminar din oras, capela care a fost încredintata comunitatii românesti de aici.
În urma renovarii si transformarii acestei capele dupa ritul propriu, bizantin, în ziua de Sfântul Nicolae, PSS. Juan Jose Omella Omella. însotit de 20 de preoti spanioli, printre care vicarul episcopal al Curiei M.I. Sr. D. Julian Blazquez Fraile, secretarul episcopal Rvdo. D. Felix Rodriguez Fernandez, directorul Secretariatului Comisiei Episcopale Spaniole pentru Relatiile Interconfesionale Sr. D. Carlos de Francisco Vega, cât si de pr. ieromonah Ieronim, provincialul O.S.B.M., pr. Florin Budau, doctorand în Viena, pr. Bagacian Calin, paroh pentru comunitatea româneasca din Leon (Castilla) Spania, pr. Mircea Costa, reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale, si numerosi credinciosi români si spanioli. Dupa sfintirea capelei s-a sfintit si altarul din curtea capelei, special construit pentru celebrarile la care participa mai multi credinciosi. Evenimentul s-a încheiat apoi cu o agapa frateasca la care au fost invitati toti participantii, alaturi de PSS. Juan Jose.
În data de 2 februarie PSS. Juan Jose Omella Omella, de comun acord cu consiliul presbiteral, a emis decretul de înfiintare si numire a Parohiei Române Greco-Catolice Calahorra ca fiind încredintata spre pastorire Pr. Sferle Claudiu, paroh a acestei parohii.
Pentru comunitatea româneasca, cât si pentru cei prezenti la acest eveniment, a fost un moment si o ocazie de a face cunoscuta identitatea româneasca nationala si religioasa, cât si un moment de mare bucurie.