Cu câteva zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc duminică, 9 iunie a.c., Președintele COMECE, Mons. Mariano Crociata, a reluat acest subiect încurajându-i pe toți cetățenii europeni, în special pe cei catolici, „să meargă la vot și să o facă în mod responsabil, alegând candidații și partidele care vor continua să construiască o Europă mai bună pentru toți. UE nu este perfectă, dar dorim să o îmbunătățim împreună, folosind instrumentele democratice pe care le avem, începând cu dreptul nostru de vot.”

În perspectiva alegerilor care vor decide noii membri ai Parlamentului European, Comisia Conferințelor Episcopilor din Uniunea Europeană (COMECE) a emis următoarea declarație din partea Președintelui său, E.S. Mons. Mariano Crociata:

„În calitate de Președinte al COMECE, vreau să-i încurajez din nou pe toți cetățenii europeni, în special pe catolici, să voteze la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European și să o facă responsabil, alegând candidații și partidele care vor continua să construiască o Europă mai bună pentru toți, o Uniune Europeană a valorilor comune și autentice, care promovează pacea, atât pe continentul nostru, cât și dincolo de acesta, justiția, drepturile omului, democrația, solidaritatea și grija pentru Casa noastră comună. Așa cum au exprimat episcopii din COMECE în declarația lor pentru aceste alegeri, recunoaștem că UE nu este perfectă, dar dorim să o îmbunătățim împreună folosind instrumentele democratice pe care le avem, începând cu dreptul nostru de vot.”

Declarația succintă a Mons. Crociata reamintește câteva dintre mesajele incluse în declarația Pentru un vot responsabil care promovează valorile creștine și proiectul european, emisă de COMECE în luna martie 2024 și semnată de toți episcopii delegați ai Conferințelor Episcopale ale UE la Adunarea COMECE. Declarația este disponibilă aici.

De reamintit totodată îndemnul episcopilor adresat tinerilor care își vor exercita dreptul la vot pentru prima dată, pentru care a fost pregătit în lunile trecute un set de instrumente realizat de Platforma de Tineret COMECE, care poate fi folosit drept busolă pentru noile generații în vederea alegerilor europene 2024. Setul de instrumente catolice pentru tinerii europeni este accesibil aici

COMECE – Biroul de Presă EGCO