Biserica Română Unită cu Roma Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Alicante a organizat pe 1 iunie a.c. Ziua Copilului la CLUBUL HIPICO Maigmo (Alicante), unde copii extrem de încântați și nerăbdători au călărit cai minunați, care au așteptat drumeția propusă. O bucurie reciprocă, parcă nerabdătoare, însă armonia s-a realizat când au ieșit încălecați de către copii, și nu numai, de toți iubitorii de căluți.

Călatoria lor de jumătate de oră a fost parcă desprinsă din filmele vestului sălbatic, când parcurgerea drumurilor era mai lentă și parcă omul, animalul și natura aveau o altă conexiune, o valoare diferită unul față de altul.

La revenirea în Club, toți cei prezenți s-au bucurat de bunatățile traditionale din bucătaria românească, atât de dragă românului plecat din pământul sacru al țării natale. Călăreții au ajuns cu mare poftă de masă, astfel că le-au fost satisfăcute doleanțele culinare, căci doar și ei sunt copii cu descendențe românești, iar bucatele au fost gata pentru a fi savurate.  

Toți copiii participanți au fost premiați cu medalii de călăreți sau viitori călăreți și cu toții au simțit că vor mai pășii într-un club în care pot călări cai ori ponei, exact cum s-a întâmplat și în această zi binecuvântată.

Atât părinții cât și copiii au petrecut o zi de neuitat împreună, în familie, aș spune în marea familie a creștinătății, unde Dumnezeu este creatorul și arhitectul, care le unește mai mult și mai profund, care ne învață prin dificultăți ori prin bucurii că dragostea este infinită și atât de ușor de oferit.

În concluzie, dragostea a fost cea care ne-a unit și ne-a binecuvântat cu o astfel de zi încântătoare. Dragostea este un atribut al lui Dumnezeu Tatăl care a oferit-o Mariei, iar Maria a oferit-o la rândul ei lui Iosif, care a simțit că doar acceptând iubirea va reuși să-și realizeze datoria de TATĂ, ocrotindu-și familia, soția și fiul până când a fost chemat în sânul lui Dumnezeu.

Ziua copilului este de fapt ZIUA FAMILIEI, loc unde se manifestă cele mai frumoase virtuți: credința, speranța și iubirea!

Pr. Radu Bokor
Alicante 1.06.2024