26 mai 2024 – copilărie, emoție, simțire, ziua în care elevii clasei a III-a A, de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu“, Oradea, cu multă implicare spirituală, alături de Preasfinția Sa Virgil Bercea, preoții spirituali Dobrată Traian și Duma Ovidiu, doamnele profesoare din învățământul primar, Chiș Liliana și Albirt Patricia, sora Ana (CMD), părinții și toți cei apropiați au trăit momente speciale, unice: Prima Sfântă Împărtășanie. După o perioadă de pregătire spirituală, realizată de părintele Dobrată Traian și profesor Bot Alina (sora Ana), sâmbătă 25 mai 2024, a avut loc Prima Spovadă.

Cu emoție în glas și în suflete, duminică dimineața, copiii îmbrăcați în culoarea purității, au pășit pe acordurile de chitară, acompaniați de profesorul George Demian, în Catedrala „Sfântul Nicolae” pentru celebrarea Sfintei Liturghii.

Puritatea sufletelor, a vocilor copiilor și sensibilitatea lor ne-au transpus într-o stare profundă, „parcă au coborât îngerii pe pământ”, asemeni spuselor unei bunici emoționate.

Aducem mulțumiri Preasfinției Sale, Virgil Bercea, pentru îndrumările oferite copiilor inspirate din povestea creionului: cu înțelepciunea și meșteșugul vorbelor putem să facem lucruri mari, dar să nu uităm ca există o „Mână”, Dumnezeu, și El ne conduce întodeauna, conform dorinței Sale, așa cum noi conducem creionul potrivit dorințelor noastre. Pentru creion nu este important nici lemnul din care este făcut, nici forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa, să ne îngrijim de ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, de grijile și sentimentele noastre, care ne vor determina faptele.

Să conștientizăm fiecare faptă a noastră pentru că tot ceea ce facem va lăsa urme în viața noastră și a celorlalți.

„Lăsați copilașii să vină la Mine…”  (Luca 18,16)

Înv. Albirt Patricia