Biroul Pastoral a continuat întâlnirile on-line menite să consolideze relația tinerilor cu credința, să contribuie la dezvoltarea lor spirituală și umană. De această dată au fost alături Protopopiatele de Tăşnad, de Zalău şi de Carei, prin Părinții preoți responsabili cu pastorația copiilor și a tinerilor din protopopiate, lângă  tineri reprezentanți ai Comisiilor de Tineret ale eparhiei.

Şi de această dată doamna Ramona Dragoș, responsabil al Biroului Pastoral, a trecut în revistă activitățile incluse în Calendarul pastoral la nivel eparhial, național și internațional în acest an, subliniind importanța seriozitătii și a dedicării în fiecare activitate desfășurată. Între activitățile propuse de Biroul Pastoral, un loc aparte îl au Exercițiile spirituale pe protopopiate în perioada postului Paștelui, de asemenea de mare interes pastoral este Pelerinajul de la Sighet, fiind necesară o promovare  corespunzătoare. Fiecare preot responsabil a luat cuvântul pentru a împărtăși cu ceilalţi rezultatele, provocările şi propunerile de viitor.

Părintele Matei Marius, responsabil cu pastorația tinerilor în Protopopiatul de Zalău, a împărtășit celor prezenți bucuria pe care o simte văzând constituirea unui grup de câteva zeci de tineri formați din protopopiat, care vin în mod regulat la întâlnirile atent pregătite, unde sunt abordate teme concrete și atractive, unde se are în vedere valorizarea fiecăruia. Pentru acest an pastoral, tinerii din Protopopiatul de Zalău au pregătite activități la nivel de protopopiat, cum ar fi Calea Crucii prin oraș, întâlniri, tabere de vară sau deplasări, cum ar fi la filme sau chiar la Odorheiul Secuiesc, pentru a vedea pe viu harul și lucrarea Domnului, urmând a participa inclusiv la toate activitățile oferite la nivel eparhial.

Părintele Holhoș Florin, responsabil cu pastorația tinerilor în Protopopiatul de Tășnad, a prezentat realitățile și specificul protopopiatului, arătând că zona respectivă oferă locuri potrivite pentru întâlnirea tinerilor în cadrul anumitor activități și a susținut ca fiind importantă conlucrarea și susținerea reciprocă.

În încheiere, cu dorința de a pregăti activități cât mai atractive pentru tineri, cei prezenți au fost încurajați să se roage și să pună totul în mâna Lui Dumnezeu, mulțumindu-I pentru tot. Ca rugăciune de încheiere a fost propus un buchet cu zece trandafiri oferit Sfintei Fecioare Maria, o decadă de Rozariu împreună.

Laura Ologu
Birou Pastoral EGCO