“Fiecare Bucură-te Maria…, rugată cu inima plină de dragoste, va salva o viață inocentă de la moartea  prin avort… Acesta este un Har special atașat acestui rozar particular…

              Ar trebui mereu să folosim rugăciunea împotriva avortului.”

Maica Sfântă -2001

 

Ȋn toamna lui 2019, am participat prima dată la acțiunea „40 de zile pentru viață” în fața  Maternității din Oradea, cu creștini din mai multe biserici, având pancarde PROVITA. Ne-am împrietenit, ne-am întărit în credință chiar dacă eram de confesiuni diferite.

Nu a fost ușor, pe ploaie, soare sau vânt să te ții de Cuvânt dar știam că aveam un scop nobil, puteam salva o viață. Se opreau trecători să citească mesajul nostru, unii șoferi claxonau de apreciere, alții ne comentau, alții ne aduceau plăcinte sau apă. Dar mereu am simțit Binecuvântarea și Prezența Domnului iar la final, s-au salvat câteva suflete de bebelași și tot personalul medical și-a pus întrebări existențiale. De la noi au participat grupul de neocatecumeni cu părintele Carol, o zi pe săptamână.

A fost o experiență ce s-a repetat și în 2021 dar acum biserica noastră, greco-catolică, nu a fost atât de prezentă. Doar câțiva din terțiarii franciscani ce am recitat Rozariul copiilor nenăscuți dar organizarea campaniei a fost mai bună, având un sponsor ce ne oferea zilnic o masă caldă. S-a simțit și acum Prezența Domnului în grupul de voluntari angajati în această sacră misiune și am încheiat cu bucurie.

Ȋn această toamnă, vă invităm să stați cu noi în fața Maternității, în ziua de joi când este planificată Biserica noastră, între orele 8-14 din data de 28 septembrie până în 6 noiembrie.

Se poate sta în orice zi și doar o oră… Așteptăm femei și bărbați, tineri și bătrâni, cei pe care Domnul îi cheamă la slujire cu adevărat iar ei aud Glasul Lui.

Să nu uităm că ISUS a murit pentru noi, ca noi să trăim pentru El. Bucuria de a trăi se învață de la Cel care este Calea, Adevărul și Viața. Isus să fie mereu cu noi!

Pentru alte informații apelați la telefon 0744.366.984

Ing. Othilia Groza