„La Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare au aparut înca doua volume traduse de pr. dr. Mihai Valentin Tegzes: „Împacarea sotilor” si „Multumesc pentru ca existi”.
Despre prima carte, Pietro Boffi afirma: „Experienta durerii poate fi benefica daca provoaca o regândire radicala, o punere în discutie a felului propriu de a fi si a relatiilor pe care le traiesti, care sa-ti permita sa treci de la drama, în aparenta fara iesire, la renastere, la un nivel de iubire si de fericire egal sau poate superior celui precedent. Acest lucru este cât se poate de posibil, iar acesta este un prim mesaj foarte important al acestei carti… De aceea, este necesar sa ne dotam cu instrumente, contexte si competenta pentru a sti si a putea interveni în mod eficient.
Volumul este un efort, o încercare în aceasta directie: prin a sensibiliza, a oferi unele competente, a prezenta unele experiente deja consolidate, care pot fi un pretios ajutor pentru ca neîncrederea, descurajarea si prejudecata sa nu biruiasca, ci sa învinga capacitatea de «a ramâne mereu alaturi» de cuplurile în criza, pentru ca si ele sa simta acea «bucurie mare în cer».”
Cea de-a doua carte, „inspirându-se din bogata literatura care dezvolta aceasta tema, subliniaza deosebirile de limbaj, cu un vocabular special pentru martieni (barbati) si venusiene (femei), care are nevoie, pentru a fi înteles corect, de o buna cunoastere, de o primire linistita si de o interpretare autentica. Sunt enumerate limbajele specifice iubirii: de la «vorbele de linistire, încurajare» – la «daruri», de la «gesturile de slujire» – la «clipele speciale de neuitat», pâna la «contactul fizic». Este foarte important ca fiecare persoana sa fie dispusa sa recunoasca, sa primeasca si sa valorizeze limbajul «partenerului de viata», în ciuda eventualelor diferente, chiar daca sunt numeroase si consistente…” (Lucia Pelamatti).
Cartile pot fi comandate direct de la editura scriind la adresa de email surorile.lauretane@yahoo.it, sau sunând la numarul de telefon 0262.219.375.