Dragi frați și surori, în Ucraina curg râuri de sânge și lacrimi. Aceasta nu este doar o operațiune militară, ci un război, care seamănă moarte, distrugere și mizerie. Numărul victimelor este în creștere, la fel ca și cel al persoanelor care fug, în special mame și copii– a spus papa Francisc după rugăciunea „Angelus”, de duminică, 6 martie a.c..

„Nevoia de asistență umanitară în această țară chinuită crește dramatic, de la o oră la alta. Fac un apel din inimă pentru ca coridoarele umanitare să fie cu adevărat securizate și pentru ca accesul ajutoarelor în zonele asediate să fie garantat și facilitat, pentru a oferi ajutor vital fraților și surorilor noastre asuprite de bombe și frică” – a evidențiat în continuare și, exprimându-și gratitudinea față de cei care-i primesc pe refugiați, a spus:

„Le mulțumesc tuturor celor care primesc refugiați. Mai presus de toate, implor ca atacurile armate să înceteze și ca negocierea și bunul simț să prevaleze. Să se revină la respectarea dreptului internațional! Și aș dori să le mulțumesc, de asemenea, jurnaliștilor care își riscă viața pentru a furniza informații. Vă mulțumesc, fraților și surorilor, pentru serviciile voastre! Un serviciu care ne permite să fim aproape de tragedia acestei populații și să evaluăm cruzimea unui război. Vă mulțumesc, frați și surori.

Să ne rugăm împreună pentru Ucraina: aici, în primele rânduri, avem steaguri ucrainene. Să ne rugăm împreună, ca frați, la Maica Domnului, Regina Ucrainei: Bucură-te, Marie…”

„Sfântul Scaun este gata să facă totul, să se pună în slujba acestei păci. În aceste zile, doi cardinali au mers în Ucraina, pentru a sluji poporul, pentru a-l ajuta. Cardinalul Krajewski, elemozinierul, pentru a aduce ajutor celor nevoiași, și cardinalul Czerny, prefect emerit [ad interim] al Departamentului în Slujba Dezvoltării Umane Integrale.  Prezența, acolo, a celor doi cardinali înseamnă nu doar prezența papei, ci a tuturor creștinilor care se unesc în a spune: Războiul este o nebunie! Opriți-vă, vă rog! Uitați-vă la această cruzime!”

Sursa: vaticannews.va