Vineri 23 iulie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, a avut loc, la Biserica greco-catolică „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Vășad, județul Bihor, cea de-a 125-a Noapte de Veghe și Rugăciune, la care a participat un număr mare de credincioși atât din parohie și din localitățile învecinate, cât și din alte zone ale țării.

Programul a început cu Sfânta Vecernie și a continuat cu Sfânta Liturghie, celebrată de către Părintele vicar general Mihai Vătămănelu, alături de un sobor de preoți. Părintele vicar a  oferit o meditație asupra convertirii la bucuria lui Dumnezeu, Cel care din iubirea Sa nemărginită caută omul până pe cruce, până în iad, Cel care răscolește lumea întreagă pentru a afla un singur om rătăcit deoarece Domnul vrea ca toți oamenii să se mântuiască.

Programul a mai conținut Adorație EuharisticăAcatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, Acatistul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Fericiților Episcopi martiri, liturghii în rit bizantin și latin, devoțiuni, Rozariul cu misterele de bucurie, lumină, durere și mărire, Rozariul Divinei Îndurări, Consacrare la Inima lui Isus si la Inima Neprihănită a Mariei, Devoțiune la Sângele lui Isus, acestea fiind oficiate de către mai mulți preoți: Pr. Protopop Alexandru Duma (protopopiatul Ierului), Pr. Emil Ghiurcă (parohia din Ștei), Pr. Vicar judecătoresc Răzvan Iacob Vasile, Pr. Mirel Demian (parohia Valea lui Mihai), Pr. Andrei Borzași (parohia Sf. Anton Oradea), Pr. Andrei Erdodi (parohia Ciocaia), Pr. Orest Nechita (parohiile Bobota și Boșca), Pr. Bogdan Istvan  (parohia romano-catolică Valea lui Mihai), Pr. Șandor Gavril (parohiile Cosniciu de jos și Cosniciu de Sus), Pr. Login Ioan Ceuca (parohia Sf. Arhangheli Mihail si Gavril, Năsăud) împreună cu Pr. paroh Vlad-Ioan Voicu. Răspunsurile și cântările au fost conduse de către Valentin Pop, Lucian Alexe și grupul de tineri din Târgu Mureș și Cluj-Napoca. În cursul nopții a avut loc și o agapă frățească, în organizarea căreia au fost implicații tinerii și credincioșii din parohie.

Întregul program a fost transmis în direct la Radio Maria, astfel încât și cei care nu au putut fi prezenți fizic la aceasta binecuvântată noapte de veghe au avut posibilitatea să ni se alăture pe calea undelor și să participe la comuniunea spirituală. Au fost momente înălțătoare, de uniune în rugăciune, prin care sufletele celor participanți s-au încărcat de bucurie sfântă.

Suntem recunoscători Domnului pentru posibilitatea organizării acestei Nopți de veghe în parohia noastră și mulțumim tuturor celor care au acceptat invitația noastră și au fost prezenți pentru a ne ruga împreună precum și celor care au făcut posibilă realizarea acesteia.

Pr. paroh Vlad Ioan Voicu pentru Biroul de Presă