„În perioada Postului Mare 2013 am organizat o colecta de alimente în bisericile greco-catolice din Oradea Catedrala „Sfântul Nicolae”, Manastirea „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea, Biserica „Sfântul Gheorghe”, Biserica Înaltarea Domnului, Biserica „Schimbarea la fata”, Biserica Seminarului „Sfântul Gheorghe”) si Biserica din Haieu. Credinciosii au cumparat sau au renuntat la diferite alimente ale lor pentru a le dona celor carora soarta le-a fost mai putin favorabila.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminica din Postul Mare, 32 de voluntari, cu vârste cuprinse între 13 si 63 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales sa se implice în aceasta colecta au facut 224 de ore de voluntariat. Daca ar fi sa contabilizam în bani orele de lucru ale voluntarilor am ajunge la suma de 994 lei.
La colecta s-au adunat alimente de baza, si anume: ulei (140 de litri), faina (157 de Kg), zahar (127 de Kg) orez (106 de Kg), paste fainoase (122 pachete) etc. cu o valoare de inventar de 2.971 lei.
Unii credinciosi au ales sa faca donatii în bani. Acestea au fost în valoare de 9.501 lei.
Din alimentele colectate asiguram pachetele alimentare pe toata perioada anului familiilor ai caror copii frecventeaza Centrul de zi „Gabriele”. Aceste familii au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea macar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câstiga acesti oameni îsi achita facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice – care se gospodaresc dintr-un pachet luni întregi. Din anul acesta, o parte semnificativa a bunurilor colectate va fi destinata Centrului Social „Maria Rosa” unde se prepara zilnic masa de prânz pentru 70 de persoane.
Tuturor celor care au facut aceste donatii le multumim si le dorim în numele beneficiarilor nostri Sarbatori Binecuvântate si fericite!

Sursa: http://www.caritaseparhial.ro/