În a patra duminică după Rusalii, Părintele vicar cu preoții Antoniu Chifor, a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia greco-catolică din Ghenetea, alături de Părintele Gheorghe Cioara.. La celebrare a fost prezent și primarul din localitatea Marghita – Marcel Sas Emil Adăscăliții.

În cuvântul de învățătură, părintele vicar a scos în evidență reacția centurionului în fața lui Isus: „Doamne nu sunt vrednic sa intri sub acoperișul meu” – Centurionul nu cere ajutor de la Isus pentru sine însuși, ci pentru unul dintre slujitorii lui, nu pentru a putea fi servit mai departe, ci pentru ce-l iubește. Rugăciunea centurionului nu este egoistă, ci plină de iubire, de umilință și de încredere. Avem în jurul nostru persoane dragi nouă care traversează perioade dificile, fie din cauza vreunei boli, fie din cauza serviciului sau a familiei, fie întâmpină dificultăți de ordin personal; vrem să le ajutăm într-un fel sau altul dar adesea nu știm cum. În acele momente să urmăm modelul centurionului, cerându-i ajutor lui Dumnezeu.

La finalul liturghiei, părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Biroul de Presă